لباسهای فاخر ایرانی قطری ها را مبهوت ساخت
عشرت بدر، مسئول غرفه لباسهای تاریخی و سنتی ایرانی در حاشیه برپایی هفته فرهنگی ایران، به خبرنگار جوان اظهار داشت :
"لباس ایرانی به صورت ذاتی و تاریخی، پوشیده و فاخر بوده و خود نمادی از عفت و حیای زن ایرانی در طول تاریخ بوده است. ما لباسهای سنتی ایرانی را در این رویداد فرهنگی به مخاطبان گسترده قطری ارائه کردیم.به عنوان فردی که دارای مدرک دکترای جامعه شناسی داشته و در عرصه ایران شناسی نیز دهه ها در خارج از کشور فعالیت داشته ام، برپایی این هفته فرهنگی را بسیار موثر و مفید ارزیابی می کنم. آشنایی قطری ها با این هنر عظیم و فاخر ، منجر به شناخت تمدن و تاریخ پویای ما می شود."
باید در عرصه آنلاین کالاهای فرهنگی فعال تر شویم
نرگس شایق، دیگر هنرمند ایرانی شرکت کننده در هفته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دوحه، حوزه فعالیت خود را در ارائه آنلاین محصولات صنایع دستی ایرانی معرفی می کند.او به خبرنگار جوان می گوید:
"ما در طول مدت زمانی قابل توجه، محصولات حدود 800 کارگاه صنایع دستی را در کشور جمع آوری کرده و آن را درپلتفرمی آنلاین در معرض دید و عرضه به مخاطبان خارجی گذاشته ایم. آنچه مسلم است اینکه در هفته های فرهنگی، حضور هنرمندان به لحاظ زمانی در کشورهای هدف محدود است اما همین آشنایی اولیه سبب می شود تا آنها از طریق فضای مجازی و مجاری آنلاین، همچنان باهنر و صنایع ایرانی ارتباط برقرار کرده و محصولات ارزشمندی که در این حوزه عرضه می شود را خریداری نمایند.قطعا باید بیش از پیش نسبت به اهمیت فروش کالاهای فرهنگی به صورت آنلاین به کشورهای گوناگون توجه داشت و هفته فرهنگی ایران در قطر و استقبال مخاطبان نیز این مسئله را به خوبی ثابت کرده است. "
بلوچ دوزی شناسه استعدادهنری ایرانیان است
عاطفه هاشمی ، هنرمندی که در حوزه بلوچ دوزی فعال است، استقبال قطری ها از هفته فرهنگی ایران در دوحه را گسترده و قابل توجه دانسته و در این خصوص به خبرنگار جوان می گوید:
" بلوچ دوزی تبلور استعداد و هنر ایرانی است. این هنر اصیل، شناسه هنر در سیستان و بلوچستان و نمادی از نبوغ هنرمندانه ایست که هر جا شکوفا شده، مخاطبان را به تحسین واداشته است. برپایی هفته فرهنگی ایران در دوحه، فرصتی برای معرفی و عرضه این هنر فاخر ایرانی به مخاطبان بوده است. قطعا لازم است معرفی گسترده تری از این هنر صورت گیرد و در این خصوص، نباید به هفته های فرهنگی اکتفا کرد. با این حال، آشنایی مستقیم با بلوچ دوزی، تصویر مشخصی از این هنر به مخاطبان ارائه می دهد و این مسئله به خودی خود بسیار ارزشمند است. "
قلمکاری اصفهان اصیل و پرمخاطب است
محمدرضا فخفوری، هنرمند اصفهانی که سالهاست در عرصه قلمکاری فعالیت می کند، برپایی هفته فرهنگی ایران در دوحه به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی را مفید و موثر ارزیابی نموده و به خبرنگار جوان می گوید:
" قلمکاری اصفهان هنری است که نه تنها اصالت دارد، بلکه معرف تمدن و استعداد ایرانیان به دیگران است. این هنر فاخر، مخاطبان را در هر کجای دنیا به تحسین وا می دارد. در جریان برگزاری هفته فرهنگی ایران در دوحه نیز شاهد استقبال گسترده مخاطبان قطری از این هنر اصیل ایرانی بودیم. باید جایگاه این هنر و پویایی نهفته در بطن آن را شناخت و در عرضه آن به جهان، اقدامات موثری را صورت داد. "
استقبال قطری ها از صنایع دستی ایرانی
محمد رضا یگانه سرشت، هنرمند دیگری که در عرصه تولید و عرضه صنایع دستی ایرانی فعالیت می کند، استقبال قطری ها آثار ایرانی را تحسین برانگیز و گسترده می داند و به خبرنگار جوان می گوید:
"صنایع دستی ایران ، یکی از شاخصه های هنر و فرهنگ در کشور عزیزمان محسوب می شود و رقابت سالم و موثری که در این خصوص میان هنرمندان و صنعتگران ایرانی وجود داشته و دارد، منجر به ارائه و عرضه آثار نفیسی به مخاطبان داخلی و خارجی شده است. صنایع دستی ایرانی در همه جای دنیا مخاطب دارد و نمی توان آن را محدود به کشور یا سرزمین خاصی ، به لحاظ استقبال مخاطبان ، دانست. در جریان برپایی هفته فرهنگی ایران در قطر نیز شاهد استمرار این روند بوده ایم.قطعا برپایی هفته های فرهنگی ، نقش به سزایی در ارائه این آثار بی رقیب و آشنایی هر چه بیشتر مردم دیگر کشورهای جهان با این آثار ایفا می کند. "